Kijk en Leer : Robert D. Kaplan over geopolitiek

Geopolitiek vind ik persoonlijk van het interessantste en het relevantste dat er bestaat. Geopolitiek is de lezing van macro-politieke gebeurtenissen door een geografische bril. Robert D. Kaplan is in mijn ogen een zeer goede verteller die zijn betogen goed onderbouwt en bovendien al een aantal juiste voorspellingen heeft gedaan (zoals de Russische militaire inmenging in Oekraïne). Zijn boeken zijn bijzonder aan te raden. Voor wie liever een filmpje kijkt, vormt onderstaand interview een goede introductie tot zowel de materie als de schrijver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s